Tatar wołowy
zagłosuj teraz
Często zamawiany w restauracjach, teraz możesz zrobić swój własny tatar! To szybki i łatwy przepis, który nie wymaga gotowania :-) Danie, które jest jeszcze lepsze, gdy jest domowej roboty i podawane z chrupiącymi, puszystymi frytkami z piekarnika. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla naszego przepisu zarówno w formie pisemnej, jak i wideo ↓
Składniki
3
Materiały
- 6 cm pierścień ze stali nierdzewnej (opcjonalnie)
Przygotowanie
Umieść mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, kapary i korniszony w salaterce.
Dodaj musztardę, ketchup, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj.
Uformuj tatar na talerzu do serwowania za pomocą koła, miski lub ręcznie.
Zrób wgłębienia na każdym tatarze.
Umieść w nim żółtko.
I to wszystko, tatar jest gotowy! Możesz dodać dodatki na talerz, aby każdy mógł cieszyć się nim na swój sposób. Dobrze wymieszaj mięso przed jedzeniem, aby żółtko jajka się z nim połączyło.
Obserwacje
Mięso mielone: musi być bardzo świeże: powinno być zmielone tego samego dnia. Można również użyć mięsa mielonego, o które można poprosić rzeźnika.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 292Kcal
- Węglowodany: 3.4g
- Tłuszcze: 20.2g
- Tłuszcze nasycone: 7.6g
- Białka: 22.8g
- Błonnik: 1g
- Cukry: 2.5g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (166g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis