Włoska beza wyjaśniona w szczegółach

zagłosuj teraz
Włoska beza wyjaśniona w szczegółach
Inny
6 porcji
średnie
35 min

Istnieje wiele różnych rodzajów bezy. Oto nasz przepis krok po kroku na bezę włoską. Wszystkie nasze wskazówki sprawią, że jej przygotowanie będzie bardzo proste! Wszystko, co musisz zrobić, to dodać ją do swoich cytrynowych tart bezowych i makaroników ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 0.53 (0.09€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania5 min

Obserwacje

Białka jaj: najlepiej używać białek o temperaturze pokojowej, które lepiej rosną. Najlepiej oddzielić białka od żółtek dzień wcześniej i pozostawić białka poza lodówką w szczelnej puszce, aż będą gotowe do użycia.
Syrop: Temperatura syropu musi osiągnąć 115°C, aby prawidłowo ugotować białko i nadać mu konsystencję pianki, którą tak uwielbiamy. Nawet jeśli uważasz, że jest zbyt słodki, zdecydowanie zalecamy, aby nie zmieniać proporcji tego przepisu, które są idealne dla uzyskania idealnej tekstury bezy.
Czas przygotowania: w przypadku bezy, w przeciwieństwie do bitej śmietany, lepiej jest ubić ją za dużo niż za mało. Bądź cierpliwy, ponieważ jeśli nie ubijesz bezy wystarczająco dobrze, nie osiągnie ona pożądanej konsystencji.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+