Łatwa tomatada

zagłosuj teraz
Side dish
łatwe
25 min
76 Kcal

Pokrój pomidory na dzisiejszą tomatadę! Jest to łatwy przepis, który można wykorzystać jako dodatek, ale można go również przekształcić w danie główne, dodając jajko. Dzięki takim wskazówkom wszystko smakuje lepiej podczas gotowania. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej:

Składniki

3

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
  • Łatwa tomatada - Przygotowanie krok 1Obierz pomidory, usuń pestki i pokrój w kostkę. Pokrój również czerwoną paprykę. Posiekaj szalotkę i ząbek czosnku.
  • Łatwa tomatada - Przygotowanie krok 2Podsmaż czerwoną paprykę, szalotkę i czosnek na oliwie z oliwek. Gdy szalotka się zeszkli, dodaj pomidory. Dodaj odrobinę wody. Dobrze wymieszaj i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem, aż do uzyskania konsystencji sosu.
  • Łatwa tomatada - Przygotowanie krok 3Jest gotowy.

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jeśli chcesz podać tomatadę jako danie główne, po prostu rozbij jajko i pozwól mu ugotować się do smaku na samej patelni.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 76Kcal
  • Węglowodany: 4.8g
  • Tłuszcze: 5.3g
  • Tłuszcze nasycone: 0.7g
  • Białka: 1.2g
  • Błonnik: 2g
  • Cukry: 3.2g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (100g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: