Łatwa tomatada
zagłosuj teraz
Pokrój pomidory na dzisiejszą tomatadę! Jest to łatwy przepis, który można wykorzystać jako dodatek, ale można go również przekształcić w danie główne, dodając jajko. Dzięki takim wskazówkom wszystko smakuje lepiej podczas gotowania. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej:
Składniki
3
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
Obierz pomidory, usuń pestki i pokrój w kostkę. Pokrój również czerwoną paprykę. Posiekaj szalotkę i ząbek czosnku.
Podsmaż czerwoną paprykę, szalotkę i czosnek na oliwie z oliwek. Gdy szalotka się zeszkli, dodaj pomidory. Dodaj odrobinę wody. Dobrze wymieszaj i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem, aż do uzyskania konsystencji sosu.
Jest gotowy.
Obserwacje
Jeśli chcesz podać tomatadę jako danie główne, po prostu rozbij jajko i pozwól mu ugotować się do smaku na samej patelni.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 76Kcal
- Węglowodany: 4.8g
- Tłuszcze: 5.3g
- Tłuszcze nasycone: 0.7g
- Białka: 1.2g
- Błonnik: 2g
- Cukry: 3.2g
- ProPoints: 2
- SmartPoints: 3
Informacje żywieniowe za 1 porcję (100g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:





Oceń ten przepis