Chausson z raclette, savoyardzka calzone

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
20 min
628 Kcal

Dodajemy dobry ser raclette do naszej pizzy calzone, aby uzyskać efekt ultratopnienia :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 1Rozwałkuj ciasto na pizzę na okrąg, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 2Na połowie ciasta rozłóż crème fraîche. Następnie rozrzucić pokrojoną na małe kawałki szynkę, a na koniec ułóż plastry ugotowanego ziemniaka.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 3Na koniec ułóż plasterki sera raclette. Złóż ciasto, aby uformować chausson.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 4Uszczelnij ciasto, dociskając je dookoła widelcem.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 5Umieść w piekarniku w temperaturze 210°C na 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie ładnie zarumienione.
  • Chausson z raclette, savoyardzka calzone - Przygotowanie krok 6I voilà, twój chausson z raclette jest gotowy!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Ser: można go zastąpić innym typem.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 628Kcal
  • Węglowodany: 73.4g
  • Tłuszcze: 22.4g
  • Tłuszcze nasycone: 12.1g
  • Białka: 31.6g
  • Błonnik: 4g
  • Cukry: 3.3g
  • ProPoints: 17
  • SmartPoints: 20
Informacje żywieniowe za 1 porcję (305g)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: