Chausson z raclette, savoyardzka calzone
zagłosuj teraz
Dodajemy dobry ser raclette do naszej pizzy calzone, aby uzyskać efekt ultratopnienia :-)
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
Rozwałkuj ciasto na pizzę na okrąg, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
Na połowie ciasta rozłóż crème fraîche. Następnie rozrzucić pokrojoną na małe kawałki szynkę, a na koniec ułóż plastry ugotowanego ziemniaka.
Na koniec ułóż plasterki sera raclette. Złóż ciasto, aby uformować chausson.
Uszczelnij ciasto, dociskając je dookoła widelcem.
Umieść w piekarniku w temperaturze 210°C na 10 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie ładnie zarumienione.
I voilà, twój chausson z raclette jest gotowy!
Obserwacje
Ser: można go zastąpić innym typem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 628Kcal
- Węglowodany: 73.4g
- Tłuszcze: 22.4g
- Tłuszcze nasycone: 12.1g
- Białka: 31.6g
- Błonnik: 4g
- Cukry: 3.3g
- ProPoints: 17
- SmartPoints: 20
Informacje żywieniowe za 1 porcję (305g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:



Oceń ten przepis