Sałatka z grillowanymi burakami
vote now
Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie".
2 porcje
250g sałaty (najlepiej rukoli, ale można użyć innej)
1-2 buraki
1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
1 łyżeczka czarnuszki
50g kiełków rzodkiewki
sól morska lub himalajska
dressing:
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka miodu lub syropu z agawy
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki oleju z lnianki (rydzowego) albo lnianego
Buraki kroimy w plastry. Skrapiamy oliwą i posypujemy solą oraz czarnuszką. Grillujemy na patelni dopóki nie zmiękną.
Sałatę wykładamy do miski. Układamy lekko przestudzone plastry buraków, posypujemy kiełkami.
Polewamy sosem przygotowanym poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników dressingu.
Uwaga: buraki możemy też upiec w piekarniku w temperaturze 200st.C - około 20-25 minut.
Bez Pszenicy
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!