Łatwy kawior z bakłażana
zagłosuj teraz
Dodaj odrobinę świeżości do swojego aperitifu dzięki temu łatwemu w przygotowaniu kawiorowi z bakłażana! Twoi goście pokochają go z tostami lub paluszkami warzywnymi. Pasta, która jest mile widzianą odmianą od klasycznych przemysłowych herbatników i chipsów ;-) Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie ze szczegółowymi krokami poniżej ↓ ↓
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania40 min
Przekrój bakłażana wzdłuż na pół. Naciąć miąższ i skropić oliwą z oliwek.
Doprawić solą i pieprzem. Posypać rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C na 40 minut.
Wyjąć łyżką stołową ugotowany miąższ bakłażana. Zmiksować z sokiem z cytryny, czosnkiem i oliwą z oliwek. Schłodzić w lodówce.
A teraz kawior z bakłażana jest gotowy!
Obserwacje
Przechowywać kawior z bakłażana w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 153Kcal
- Węglowodany: 3.3g
- Tłuszcze: 14.8g
- Tłuszcze nasycone: 2.1g
- Białka: 0.6g
- Błonnik: 1.6g
- Cukry: 1.7g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (61g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis