Łatwy kawior z bakłażana

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
45 min
153 Kcal

Dodaj odrobinę świeżości do swojego aperitifu dzięki temu łatwemu w przygotowaniu kawiorowi z bakłażana! Twoi goście pokochają go z tostami lub paluszkami warzywnymi. Pasta, która jest mile widzianą odmianą od klasycznych przemysłowych herbatników i chipsów ;-) Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie ze szczegółowymi krokami poniżej ↓ ↓

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania40 min
  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 1Przekrój bakłażana wzdłuż na pół. Naciąć miąższ i skropić oliwą z oliwek.
  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 2Doprawić solą i pieprzem. Posypać rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C na 40 minut.
  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 3Wyjąć łyżką stołową ugotowany miąższ bakłażana. Zmiksować z sokiem z cytryny, czosnkiem i oliwą z oliwek. Schłodzić w lodówce.
  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 4A teraz kawior z bakłażana jest gotowy!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Przechowywać kawior z bakłażana w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 153Kcal
  • Węglowodany: 3.3g
  • Tłuszcze: 14.8g
  • Tłuszcze nasycone: 2.1g
  • Białka: 0.6g
  • Błonnik: 1.6g
  • Cukry: 1.7g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (61g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: