Polędwiczki z bobem i porem
vote now
SKŁADNIKI:1 większa polędwiczka wieprzowa
1 większy por (biała część pora)
20 dkg bobu
sól, pieprz
VEGETA
2-3 łyżki oleju
1/2 szklanki słodkiej śmietany
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Polędwiczkę wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w plastry, lekko rozbić dłonią i oprószyć VEGETĄ i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć polędwiczki z obu stron. Por wypłukać, pokroić w pół plasterki i dodać do mięsa, podlać odrobią wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu, czas od czasu mieszając. Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i gdy będzie lekko ostudzony obrać. Do mięsa z porem wlać śmietanę, przemieszać, chwilę jeszcze dusić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodać bób i przemieszać wszystko razem.
1 większy por (biała część pora)
20 dkg bobu
sól, pieprz
VEGETA
2-3 łyżki oleju
1/2 szklanki słodkiej śmietany
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
SPOSÓB WYKONANIA:Polędwiczkę wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w plastry, lekko rozbić dłonią i oprószyć VEGETĄ i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć polędwiczki z obu stron. Por wypłukać, pokroić w pół plasterki i dodać do mięsa, podlać odrobią wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu, czas od czasu mieszając. Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i gdy będzie lekko ostudzony obrać. Do mięsa z porem wlać śmietanę, przemieszać, chwilę jeszcze dusić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodać bób i przemieszać wszystko razem.
ŁOWCA SMAKU - przepisy kulinarne
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!