Budynie warzywne: idealny przepis, aby zachęcić dzieci do jedzenia warzyw
zagłosuj teraz
Nie możesz przekonać swoich dzieci do jedzenia warzyw? Oto przepis, który powinien pomóc ;-) Dzięki tym pikantnym wegetariańskim babeczkom możemy zapewnić, że maluchy (i te starsze też!) pokochają warzywa! Odrobina startego sera dla urozmaicenia i gotowe ;-) Przepis, który warto mieć pod ręką na aperitify z przyjaciółmi.
Składniki
3
Materiały
- Formy do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Pokrój warzywa w kostkę (jeśli są mrożone, rozmroź je) i posiekaj cebulę, a następnie smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.
- W misce wymieszaj ugotowane warzywa, starty ser, mąkę kukurydzianą, śmietanę sojową, natkę pietruszki, jajka, sól i pieprz.
- Wlej masę do foremek na muffinki i piecz przez 30 minut w temperaturze 165°C.
Smacznego!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 208Kcal
- Węglowodany: 9.1g
- Tłuszcze: 14g
- Tłuszcze nasycone: 4.5g
- Białka: 10.3g
- Błonnik: 1.1g
- Cukry: 6.5g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (220g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis