PLACKI ZIEMNIACZANE NA OLEJU RZEPAKOWYM
vote now
Składniki
2 średnie ziemniaki ja dałem kilka małych
olej rzepakowy LABORATORIUM BIOOIL do smażenia
duża marchewka
2 cebule cebule
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
jajko
sól
świeżo zmielony pieprz
1/4 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki imbiru w proszku
Wykonanie
Marchewkę, ziemniaki i cebule obrać oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Warzywa odcisnąć dokładnie z soków i włożyć do naczynia. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać roztrzepane jajko, sól, pieprz, cynamon i imbir. Składniki wymieszać, a na patelni należy rozgrzać olej rzepakowy LABORATORIUM BIOOIL.
Nakładać po jednej łyżce stołowej tartych warzyw i formować je na patelni na płaskie placki. Smażyć partiami po kilka placków jednocześnie przez około 2 – 3 minuty z każdej strony.
Po smażeniu odsączyć je za pomocą ręczników papierowych.
Warzywa odcisnąć dokładnie z soków i włożyć do naczynia. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać roztrzepane jajko, sól, pieprz, cynamon i imbir. Składniki wymieszać, a na patelni należy rozgrzać olej rzepakowy LABORATORIUM BIOOIL.
Nakładać po jednej łyżce stołowej tartych warzyw i formować je na patelni na płaskie placki. Smażyć partiami po kilka placków jednocześnie przez około 2 – 3 minuty z każdej strony.
Po smażeniu odsączyć je za pomocą ręczników papierowych.
SMACZNEGO
PYCHOTKA BLOG KULINARNY
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!