PLACKI ZIEMNIACZANE NA OLEJU RZEPAKOWYM

vote now
PLACKI ZIEMNIACZANE NA OLEJU RZEPAKOWYM




Składniki

2 średnie ziemniaki ja dałem kilka małych
olej rzepakowy LABORATORIUM BIOOIL do smażenia
duża marchewka
2 cebule cebule
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
jajko
sól
świeżo zmielony pieprz
1/4 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki imbiru w proszku

Wykonanie
Marchewkę, ziemniaki i cebule obrać oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Warzywa odcisnąć dokładnie z soków i włożyć do naczynia. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać roztrzepane jajko, sól, pieprz, cynamon i imbir. Składniki wymieszać, a na patelni należy rozgrzać olej rzepakowy LABORATORIUM BIOOIL.

Nakładać po jednej łyżce stołowej tartych warzyw i formować je na patelni na płaskie placki. Smażyć partiami po kilka placków jednocześnie przez około 2 – 3 minuty z każdej strony.

Po smażeniu odsączyć je za pomocą ręczników papierowych.


SMACZNEGO



P PYCHOTKA BLOG KULINARNY

Komentarze

Oceń ten przepis:




+