Moelleux z cukinii z sercem kiri
zagłosuj teraz
Nasz wilgotny przepis jest teraz ubrany w sól, aby można go było zjeść jako przystawkę! Wypróbuj nasze danie na bazie cukinii i Kiri. To idealny przepis na zachęcenie dzieci do jedzenia warzyw z apetytem ;-)
Składniki
6
Materiały
- Miękkie foremki do ciasta lub muffinek
- Mikser
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min
W misce wymieszaj mąkę, parmezan, jajka, mleko, olej i sól.
Cukinie dobrze umyć i drobno zmiksować bez obierania.
Dodaj zmiksowaną cukinię do mieszanki.
Po natłuszczeniu foremek wypełnij je do połowy ciastem, następnie połóż na wierzchu połowę sera Kiri i przykryj ciastem.
Piec przez 25 minut w temperaturze 200°C. I gotowe, cukiniowe moelleux z sercem Kiri są gotowe!
Obserwacje
Cukinia: tutaj ją zblendowaliśmy, ale równie dobrze można ją zetrzeć na tarce. W rzeczywistości, jeśli martwisz się kwasowością skórki, obierz ją. Cukinia straci tylko swój zielony kolor ;-)
Alternatywy dla Kiri: jeśli nie masz pod ręką Kiri, możesz dodać serek śmietankowy lub serek Philadelphia. Aby uzyskać efekt "cieknącego serca", dodaj zamiast tego twardy ser.
Dodaj dodatkowy smak do miękkich serów: dopraw gotowaną cebulą, gałką muszkatołową lub po prostu pieprzem!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 189Kcal
- Węglowodany: 15.2g
- Tłuszcze: 8.8g
- Tłuszcze nasycone: 3.7g
- Białka: 11.8g
- Błonnik: 1.4g
- Cukry: 1.8g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (124g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis