Czekoladowe babeczki z sercem - wegańskie i bezglutenowe
zagłosuj teraz
Na przekąskę, pożremy te muffinki z niespodzianką! Kiedy je zjesz, będziesz miał szczęście znaleźć czekoladowe serce :-) Pyszny smakołyk, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a do tego wegański i bezglutenowy. Kusisz się? Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku ↓ ↓
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
Wymieszaj suche składniki w misce: mąka + proszek migdałowy + mąka kukurydziana + cukier + wodorowęglan sodu + sól.
Dodaj płynne składniki: sok z 1/2 cytryny + śmietankę sojową + ekstrakt waniliowy i wymieszaj.
Umieść małe papierowe foremki w foremkach na muffinki.
Wypełnij do 3/4 wysokości.
Umieść kwadrat czekolady w każdej foremce i przykryj ciastem.Piec babeczki przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Pozostawić do ostygnięcia i smacznego!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 292Kcal
- Węglowodany: 38.6g
- Tłuszcze: 11.2g
- Tłuszcze nasycone: 2.5g
- Białka: 6.8g
- Błonnik: 2.9g
- Cukry: 13.9g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 11
Informacje żywieniowe za 1 porcję (97g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis