Flany z cukinii i pesto - bezglutenowe
zagłosuj teraz
Spraw, aby cała rodzina jadła warzywa i dobrze się przy tym bawiła dzięki tym flanom z cukinii! Miękkie i puszyste, można je podawać jako przystawkę lub jako dodatek do mięsa lub ryby. W połączeniu z sosem pesto, cukinia w tym przepisie jest wyjątkowa ;-) Poniżej przedstawiamy nasze kroki + wideo ↓
Składniki
7
Materiały
- 7 foremek
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
Cukinie obrać i zmiksować. Wymieszać jajka, żółtka, śmietanę i mleko.
Dodać parmezan, cukinię i pesto. Dobrze wymieszać.
Wlać ciasto do natłuszczonych foremek. Piec w kąpieli wodnej w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180°C.
Wszystko gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 204Kcal
- Węglowodany: 3.1g
- Tłuszcze: 17.9g
- Tłuszcze nasycone: 8.8g
- Białka: 6.8g
- Błonnik: 1.2g
- Cukry: 3g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (151g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!
Oceń ten przepis