Naleśniki z fasolką szparagową
vote now
Sezon w pełni przynajmniej w moim ogródku warzywnym :) Bardzo smakuje mi fasolka szparagowa zielona. Tym razem zrobiłam z niej powiedzmy "krokieta":) Coś innego i bardzo smacznego.
Składniki:
5 naleśników (przepis na ciasto)100 g zielonej fasolki szparagowej5 pomidorów suszonych (w zalewie)5 plastrów sera żółtegobazylia, chili 5 łyżek bułki tartej50 g masłaZrobić naleśniki. Fasolkę opłukać, usunąć końcówki, wrzucić na posolony 1 łyżeczkę wrzątek. Gotować 10 minut, odcedzić, przestudzić. Na naleśnik ułożyć plaster sera, na niego położyć kolejno: około 7 szt. fasolki, pomidora i posypać bazylią i odrobią chili.
Zwinąć jak krokieta. Najpierw brzegi a potem całość. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, ułożyć naleśniki i zapiekać z każdej strony na małym ogniu, na rumiany kolor. W tym czasie roztopić masło dodać do niego bułkę tartą, przemieszać od czasu do czasu. Zapiec bułkę na złoty kolor, odstawić. Upieczone naleśniki polewamy bułką z masłem.
Pyszne i proste w przygotowaniu. Można dodać do naleśników plasterki szynki parmeńskiej będą jeszcze lepsze.
5 naleśników (przepis na ciasto)100 g zielonej fasolki szparagowej5 pomidorów suszonych (w zalewie)5 plastrów sera żółtegobazylia, chili 5 łyżek bułki tartej50 g masłaZrobić naleśniki. Fasolkę opłukać, usunąć końcówki, wrzucić na posolony 1 łyżeczkę wrzątek. Gotować 10 minut, odcedzić, przestudzić. Na naleśnik ułożyć plaster sera, na niego położyć kolejno: około 7 szt. fasolki, pomidora i posypać bazylią i odrobią chili.
Zwinąć jak krokieta. Najpierw brzegi a potem całość. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, ułożyć naleśniki i zapiekać z każdej strony na małym ogniu, na rumiany kolor. W tym czasie roztopić masło dodać do niego bułkę tartą, przemieszać od czasu do czasu. Zapiec bułkę na złoty kolor, odstawić. Upieczone naleśniki polewamy bułką z masłem.
Pyszne i proste w przygotowaniu. Można dodać do naleśników plasterki szynki parmeńskiej będą jeszcze lepsze.
To co lubię
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!