Wiosenny quiche marchewkowy
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Wraz z ładną pogodą mamy ochotę na łatwe i zdrowe przepisy na co dzień. Przedstawiamy Wam quiche, tym razem w wersji kwadratowej i z bardzo kolorową dekoracją :) Zawsze możesz go zmodyfikować i dodać warzywa, które lubisz najbardziej.
Składniki
		
			
			6
			
		
	
																		Materiały
- kwadratowa forma (23x23 cm)
 - pręty ręczne
 
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania55 min
W misce ubijamy jajka, śmietanę, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
Dodaj poszatkowaną (lub startą) marchewkę i wymieszaj.
Umieść ciasto na wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia, odetnij nadmiar i wylej przygotowaną masę na wierzch.
Piec przez 30 minut w temperaturze 180ºC. Wyjąć z piekarnika.
Na wierzchu ułóż pokrojoną paprykę, pomidora oraz oliwki i piecz przez kolejne 25 minut w temperaturze 180°C.
Ostudzić i gotowe! Podawaj z sałatką i masz kompletny posiłek :)
Obserwacje
* Jeśli chcesz, aby spód był nieco bardziej chrupiący, wyjmij quiche z formy po upieczeniu i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut, ale tylko z grzaniem dolnym.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 269Kcal
			
		- Węglowodany: 19.5g
 - Tłuszcze: 17.5g
 - Tłuszcze nasycone: 10.5g
 - Białka: 6.9g
 - Błonnik: 3g
 - Cukry: 4.6g
 - ProPoints: 7
 - SmartPoints: 11
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (170g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Atrybuty
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        




Oceń ten przepis