MIELONY Z PIECZARKAMI
vote now
Mielony, to niezastąpiony klasyk w polskiej kuchni.
Eksperymentujemy, dodajemy zioła, wszelkie możliwe dodatki, które zmieniają i podkręcają smak.
Ja osobiście uwielbiam mielonego z fetą i szpinakiem albo z papryką i oliwkami.
Dzisiaj nowa odsłona mielonego z pieczarkami, który podbił nie jedno serce u moich znajomych
i rodziny.
s k ł a d n i k i : (około 10 kotletów)
1kg mięsa mielonego z łopatki lub szynki
3 ząbki czosnku
1 jajko
pieprz
sól
cebula
papryka ostra
0,5 kg pieczarek
w y k o n a n i e :
Mięso mielone, wyrabiamy z solą, pieprzem, startymi ząbkami czosnku, posiekaną w drobną kostkę
cebulą, jajkiem i papryką.
Pieczarki siekamy na plasterki, smażymy na patelni. Studzimy.
Do każdego kotleta nakładamy po łyżce pieczarek i formujemy okrągłe kotlety.
Panierujemy w tartej bułce i pieczemy na patelni.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
U mnie ryż z salsą z nekarynek i ogórka.
backtaste
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!