Jak ugotować fasolkę szparagową na patelni?

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
20 min
142 Kcal

Nie ma to jak smażona fasolka szparagowa jako dodatek do niedzielnych dań! Fasolka szparagowa doskonale komponuje się z pieczonym kurczakiem lub pieczoną piersią kaczki. Oto nasze wskazówki, jak ugotować fasolkę do perfekcji :-)

Składniki

2

Materiały

  • Rondel
  • Patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Umyj i przytnij zieloną fasolkę, aby usunąć nitki.
  • Doprowadź dużą ilość osolonej wody do wrzenia w rondlu.
  • Gdy woda się zagotuje, wrzuć fasolkę szparagową i gotuj przez 10 minut.
  • Roztop gałkę masła na patelni i smaż fasolkę przez około 3 minuty.
    Gotowe! Można również udekorować czosnkiem i pietruszką :-)

Oceń ten przepis

Obserwacje

- Jak gotować mrożoną fasolkę szparagową? <\/b>
Mrożona zielona fasolka wymaga krótszego czasu gotowania, ponieważ została zblanszowana w zamrażarce, dzięki czemu można skrócić czas gotowania o 5 minut w porównaniu ze świeżą fasolką.

- Czy fasolkę szparagową można przycinać nożyczkami? <\/b>
Tak, można użyć nożyczek, aby zaoszczędzić czas, ale najskuteczniejszym sposobem na całkowite usunięcie pasm jest cięcie ręczne.

- Jaki rozmiar fasolki szparagowej powinienem wybrać? <\/b>
Wybieraj fasolkę bardzo drobną i bardzo drobną, aby uniknąć jak największej liczby nitek, które są nieprzyjemne w jedzeniu.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 142Kcal
  • Węglowodany: 9.4g
  • Tłuszcze: 8.5g
  • Tłuszcze nasycone: 5.6g
  • Białka: 3.6g
  • Błonnik: 6.9g
  • Cukry: 2.7g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (212g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: