Kurczak słodko-pikantny z warzywami

vote now
Kurczak słodko-pikantny z warzywami

Kurczak słodko-pikantny z warzywami,
czyli orientalny i dietetyczny obiad.


Kurczak słodko-pikantny z warzywamipowstał z tego co znalazłam w lodówce :) Wyszedł naprawdę pyszny. Polecam!

Potrzebne składniki:
150 g filet z kurczaka7 różyczek kalafiora1/3 cukinii1/2 marchewki1/2 cebuli10 fasolek szparagowych1/2 papryki żółtej1/3 pora (białej części)4 łyżkiSosu słodko-pikantnego chili Tao Taooliwa z oliwek
Na początku, kurczaka pokroiłam w kostkę i zamarynowałam w łyżce Sosu słodko -pikantnego Chili Tao Tao. Kalafiora gotowałam 5 minut w wodzie z solą i cukrem. Fasolkę szparagową gotowałam 12 minut w także wodzie z solą i cukrem. Marchewkę pokroiłam w cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Cebulę pokroiłam w kostkę, a pora w plastry, natomiast paprykę i cukinię w większą kostkę. Na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek i podsmażyłam cebulę i pora przez 3 minuty mieszając, dodałam kurczaka i smażyłam kolejne 5 minut mieszając, aż kurczak był gotowy. Następnie dodałam wszystkie warzywa i 3 łyżki Sosu słodko -pikantnego Chili Tao Taooraz 1/3 szklanki wody. Całość dusiłam około 15 minut, mieszając. Kurczak słodko- pikantny podałam z kaszą kus kus . Polecam!

K Kolorowa Kuchnia Magdy

Komentarze

Oceń ten przepis:




+