Grillowane podudzia w musztardowej marynacie

vote now
Grillowane podudzia w musztardowej marynacie

Rewelacyjny kurczak w marynacie musztardowej z dodatkiem miodu. Kruchy, z chrupiącą skórką, o smaku słodko- ostrym. Myślę , że stanie się hitem . Kurczaka podałam z sałatką. Pyycha...:) Polecam.
Zaczynamy:
Składniki:
8 szt podudzi kurczaka

Marynata:
3 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka miodu
5 łyżek oliwy z oliwek
sól

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty mieszamy.

Kurczaka myjemy. Wycieramy kurczaka ręcznikami papierowymi- dodajemy marynatę- nacieramy marynatą kurczaka. Idealnie- gdy odłożymy kurczaka pod przykryciem do lodówki na 1 godzinę.
Rozpalamy grilla. Na średnio gorącym grillu pieczamy nasze podudzia. Łączny czas grillowania to 30-35 min.
Kurczak gotowy :)
Podajemy kurczaka z naszą ulubioną sałatką, ja do tego upiekłam ziemniaki .

Smacznego :)

S Smaki Edyty

Komentarze

Oceń ten przepis:




+