Rillettes z kurczaka z musztardą i pistacjami
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Masz dość rybnych rillettes? Wybierz nasze z kurczakiem! Smaki, które dodaliśmy do naszego przepisu, zachwycą Cię!
Składniki
		
			
			8
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania40 min
Obrać marchewkę i cebulę, a następnie drobno posiekać. 
Podsmażyć na maśle w rondlu.
Dodać udka z kurczaka i zalać białym winem. Dodać bukiet garni, kostkę rosołową, sól, pieprz i wodę. 
Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 40 minut.
Zachować wodę z gotowania i schłodzić. Usunąć cebulę i marchew. 
Usunąć skórę z udek, oddzielić mięso i drobno pokroić wzdłuż włókien.
Gdy całe mięso zostanie pokrojone, dodać musztardę i śmietanę. Zlać tłuszcz, który zastygł w wodzie z gotowania i dodać 4 łyżki tego tłuszczu do potrawy.
Dodać cebulę i marchewkę, a następnie wymieszać. Zmiażdżyć pistacje i dodać do mieszanki. Schłodzić przez kilka godzin.
A teraz rillettes z kurczaka z musztardą i pistacjami są gotowe!
Obserwacje
Krem w płynie: nie jest niezbędny.
 
 Pistacje: można je zastąpić orzechami włoskimi, ziemnymi lub innymi orzechami.
 
 Kurczak: wybierz kurczaka z czerwoną etykietą, który jest znacznie smaczniejszy niż tradycyjny kurczak. Możesz również zastąpić udka piersiami z kurczaka, ale wynik będzie prawdopodobnie bardziej suchy.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 162Kcal
			
		- Węglowodany: 2.5g
 - Tłuszcze: 10.4g
 - Tłuszcze nasycone: 3.7g
 - Białka: 11.9g
 - Błonnik: 1.2g
 - Cukry: 1.3g
 - ProPoints: 4
 - SmartPoints: 5
 
Informacje żywieniowe za 1 porcję (105g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
mikser
Atrybuty
Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis