Petitchef PL

Faszerowana papryka jajkiem - pomysł na szybkie śniadanie


Kto nie lubi jajek na śniadanie? Ja uwielbiam mogę jeść je codziennie więc często robię je w innej odsłonie. Dzisiaj faszerujemy paprykę jajkiem, bardzo fajnie wygląda i jest naprawdę szybkie w wykonaniu :). 

składniki:
1 papryka 
2 jajka
szczypiorek 
sól, pieprz

Przygotowanie:
Przygotowujemy naczynie, które umieścimy w piekarniku - wykładamy je papierem pergaminowym. Paprykę myjemy, przekrajany na pół, czyścimy z pestek, w jedna połówkę wbijamy jajko i posypujemy pieprzem, solą i szczypiorkiem. Papryki pieczemy w piekarniku 200 C przez 15 minut. Szybkie i smaczne śniadanie :) 


Smacznego!









Oceń ten przepis:



Menu dnia

Otrzymuj codzienne menu: