CHICKEN BURGER

vote now
CHICKEN BURGER



Szybka wersja burgera z kurczaka.

Piersi były nacierane zalewą z czosnku, imbiru, oleju i białego wina.

Bardzo delikatne, ciekawe w smaku.

Podałam do tego frytki po amerykańsku, z odrobiną cukru.


s k ł a d n i k i :

2 piersi podwójne
imbir starty około 1 łyżeczki
lampka białego półwytrawnego wina
2 ząbki czosnku
2 łyżki extra vergine


dodatki:

ogórek
cebula
sos (1 łyżka ketchupu ostrego, 1 łyżka majonezu, 1 żabek czosnku, pieprz)
bułki


Piersi nacieramy powstałą mieszanką ze składników. Odstawiamy do lodówki przykryte folią spożywczą na około 2 godziny.
Smażymy na dużej patelni grillowej lub w tłuszczu.

Frytki mieszamy z łyżką oleju, odrobiną soli i łyżką cukru. Pieczemy w piekarniku do zrumienienia.


B backtaste

Komentarze

Oceń ten przepis:




+