CHICKEN BURGER
vote now
Szybka wersja burgera z kurczaka.
Piersi były nacierane zalewą z czosnku, imbiru, oleju i białego wina.
Bardzo delikatne, ciekawe w smaku.
Podałam do tego frytki po amerykańsku, z odrobiną cukru.
s k ł a d n i k i :
2 piersi podwójne
imbir starty około 1 łyżeczki
lampka białego półwytrawnego wina
2 ząbki czosnku
2 łyżki extra vergine
dodatki:
ogórek
cebula
sos (1 łyżka ketchupu ostrego, 1 łyżka majonezu, 1 żabek czosnku, pieprz)
bułki
Piersi nacieramy powstałą mieszanką ze składników. Odstawiamy do lodówki przykryte folią spożywczą na około 2 godziny.
Smażymy na dużej patelni grillowej lub w tłuszczu.
Frytki mieszamy z łyżką oleju, odrobiną soli i łyżką cukru. Pieczemy w piekarniku do zrumienienia.
backtaste
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!