Burger włoski: sos pesto, suszone pomidory, mozzarella
zagłosuj teraz
Domowy burger zawsze smakuje lepiej, prawda? Oto dowód w postaci naszego przepisu na burgera w stylu włoskim! Sos pesto, suszone pomidory, mozzarella... dania "made in Italy", które uwielbiamy łączyć między 2 kromkami bułki burgerowej z dobrym stekiem wołowym. To bardzo prosty przepis, który z pewnością będzie dobrze smakował również z domowymi frytkami ;-)
Składniki
1
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
Przygotuj bułki do burgerów (lub użyj gotowych). Przekrój bułkę na pół i zrumień wnętrze na patelni.
Rozsmaruj sos pesto na wewnętrznej stronie chleba. Umieść suszone pomidory na spodzie chleba.
Opiecz pancettę na rozgrzanej patelni.
Wlej oliwę z oliwek na patelnię i usmaż stek. Po przewróceniu go na drugą stronę, dopraw solą i pieprzem i dodaj mozzarellę na wierzch, aby zdążyła się roztopić.
Ułóż burgera: na warstwie suszonych pomidorów połóż posiekany stek i roztopioną mozzarellę, grillowaną pancettę, sałatkę i zamknij bułkę. Gotowe!
Obserwacje
Bułkę do burgera można przygotować samodzielnie.
My przygotowaliśmy burgera ze świeżego chleba i zdecydowaliśmy się na pozostawienie chleba bez dodatków, aby był miękki. Można je również opiekać, przecinając na pół i kładąc na rozgrzanej patelni na kilka minut. Twój burger będzie bardziej chrupiący.
Pokrojony stek powinien być ugotowany do smaku.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 905Kcal
- Węglowodany: 61.2g
- Tłuszcze: 53.5g
- Tłuszcze nasycone: 19.3g
- Białka: 39g
- Błonnik: 8.9g
- Cukry: 20.3g
- ProPoints: 24
- SmartPoints: 31
Informacje żywieniowe za 1 porcję (293g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis