Brownie z malinami
vote now
Pełne czekolady i malin ciasto, które każdemu przypadnie do gustu. Słodycz czekolady uzupełnia się ze smakiem malin przynosząc rozkosz podniebieniu. Ciasto możemy podawać na ciepło, rozpływa się wtedy aksamitnie w ustach. Na zimno jest równie dobre - z wierzchu chrupiące, a w środku wilgotne cudownie rozpieszcza kubki smakowe.
Składniki250 g gorzkiej czekolady225 g masła5 jaj400 g białego cukrucukier waniliowy190 g mąkiszczypta soli1 szklanka posiekanych orzechów włoskich200 g malinSposób przygotowaniaCzekoladęi masłowkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieliwodnej.Jajkaubijamy dodając stopniowocukieri cukier waniliowy. Ubijamy około 10 minut.Do ubitych jaj dodajemy przestudzoną czekoladę i miksujemy chwilę na najniższych obrotach miksera.Dodajemy mąkęoraz sóli delikatnie krótko mieszamy.Na końcu dodajemy posiekane orzechyi połowęmalini delikatnie mieszamy.Wylewamy masę na blachę o wymiarach 21 x 31 cmwyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy pozostałymi malinami.Pieczemy ok. 35-40 minw temp 170°C.Smacznego! teczka kucharska
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!