Brownie bounty
zagłosuj teraz
Uwielbiasz czekoladę i kokos? Jeszcze bardziej, gdy te dwa smaki są połączone w jednym deserze! Właśnie skończyliśmy brownie Bounty! Spektakularny deser, który sprawi, że wszystkim gościom zakręci się w ustach, gdy tylko znajdzie się na środku stołu! Wyśmienite i rozpływające się w ustach, będziesz mieć coś dla całej rodziny. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten deser, korzystając z naszych pisemnych wyjaśnień, zdjęć i filmów :-)
Składniki
8
Na brownie :
Dla kokosowego serca :
Czekoladowy ganache :
Materiały
- Tortownica o średnicy 20 cm
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania30 min
Przygotuj brownie: rozpuść czekoladę i masło. Wymieszaj jajka i cukier. Ubij masę do białości, a następnie dodaj mąkę. Wmieszaj masło i czekoladę.
Wlej ciasto brownie do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanym masłem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
Przygotuj kokosowe serce: Wymieszaj mleko skondensowane i kokos, aby uzyskać pastę. Rozprowadź masę na wierzchu brownie za pomocą łyżki. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Przygotuj czekoladowy ganache: doprowadź śmietankę do wrzenia w rondelku, a następnie wlej gorącą śmietankę do czekolady i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wylej ganache na ciasto kokosowe. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny.
A teraz jest gotowy!
Obserwacje
Jeśli chcesz mieć chrupiącą czekoladę na wierzchu, rozpuść tylko czekoladę i polej nią wierzch ciasta kokosowego przed schłodzeniem przez 2 godziny.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 785Kcal
- Węglowodany: 68g
- Tłuszcze: 49.8g
- Tłuszcze nasycone: 33.6g
- Białka: 11.9g
- Błonnik: 7.6g
- Cukry: 56.5g
- ProPoints: 21
- SmartPoints: 39
Informacje żywieniowe za 1 porcję (204g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis