Brownie z kit kat ®

zagłosuj teraz
Przekąski
łatwe
1 h
632 Kcal

Uwielbiamy czekoladowe brownie na deser, zwłaszcza gdy dodaje odrobinę chrupkości dzięki Kit Kat! Dzieci na pewno to pokochają ;-) Odtwórz z nimi ten superłatwy przepis i uzyskaj rozpływające się w ustach pyszne brownie :-) Zostawiamy Cię ze szczegółami naszego przepisu w formie pisemnej i wideo ;-)

Składniki

6

Materiały

  • 1 kwadratowa forma 20/20 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania25 min
  • Brownie z Kit Kat ® - Przygotowanie krok 1Włóż Kit Kat do zamrażarki na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Brownie z Kit Kat ® - Przygotowanie krok 2Rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj z cukrem, mąką i jajkami.
  • Brownie z Kit Kat ® - Przygotowanie krok 3Wlej połowę ciasta do formy wysmarowanej masłem. Ułóż Kit Kat na wierzchu. Przykryj pozostałym ciastem. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Brownie z Kit Kat ® - Przygotowanie krok 4A teraz chrupiące brownie z nadzieniem Kit Kat jest gotowe!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są najważniejsze składniki do brownie z Kit Kat?

Najważniejsze składniki to 4 Kit Kat, 200 g ciemnej czekolady, 140 g masła, 70 g mąki, 4 jajka oraz 75 g cukru.
Całkowity czas przygotowania wynosi 1 godzinę, w tym 5 minut na przygotowanie, 30 minut na schłodzenie Kit Kat oraz 25 minut pieczenia.
Tak, możesz dodać orzechy, suszone owoce lub inne ulubione słodycze, aby wzbogacić smak brownie.
Brownie można podać na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną lub posypane cukrem pudrem dla dodatkowego smaku.
Tak, brownie można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez kilka dni, a także można je zamrozić na dłużej.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 632Kcal
  • Węglowodany: 57.3g
  • Tłuszcze: 40.1g
  • Tłuszcze nasycone: 24.8g
  • Białka: 9.1g
  • Błonnik: 3.2g
  • Cukry: 40g
  • ProPoints: 17
  • SmartPoints: 30
Informacje żywieniowe za 1 porcję (142g)

Atrybuty

Można zamrozić
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: