Babka cytrynowa
vote now
Dziś zaległy wpis, miał być przed świętami, ale jakoś tak wyszło że nie zdążyłam go opublikować. Ale babki cytrynowe można upiec nie tylko na święta.
Składniki:1 margaryna
2 3/4 szklanki mąki tortowej
1 1/4 szklanki cukru pudru
5 jaj
1 mały proszek do pieczenia
3-4 łyżki soku z cytryny i skórka z niej otarta
Wykonanie:Mąkę zmieszać z proszkiem, margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku, oraz dodawać stopniowo mąkę, nie przerywając ucierania. Dodać sok i skórkę z cytryny. Formę natłuścić, wysypać tartą bułką, przełożyć ciasto. Piec 1 godz. w 180 st.C
Smacznego!
Składniki:1 margaryna
2 3/4 szklanki mąki tortowej
1 1/4 szklanki cukru pudru
5 jaj
1 mały proszek do pieczenia
3-4 łyżki soku z cytryny i skórka z niej otarta
Wykonanie:Mąkę zmieszać z proszkiem, margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku, oraz dodawać stopniowo mąkę, nie przerywając ucierania. Dodać sok i skórkę z cytryny. Formę natłuścić, wysypać tartą bułką, przełożyć ciasto. Piec 1 godz. w 180 st.C
Smacznego!
Sprawdzone Przepisy Misiaczka
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!