100% wegetariańskie tabbouleh z kalafiora
zagłosuj teraz
Na dzisiejszy lunch spróbuj naszego tabbouleh... bez kaszy manny! Bezglutenowa i w 100% roślinna alternatywa! W rzeczywistości kasza manna zostanie zastąpiona zblendowanym kalafiorem :-) Świetny sposób, aby cała rodzina mogła cieszyć się tym warzywem! Wegetariański przepis bez gotowania, który można łatwo spakować do szczelnych puszek i zabrać ze sobą na zaimprowizowany piknik :-)
Składniki
6
Materiały
- 1 mikser
Przygotowanie
Pokrój kalafior na małe kawałki i umieść w blenderze.
Miksuj z przerwami, aby uzyskać małe ziarna (jeśli będziesz miksować za jednym razem zbyt długo, kalafior może się podgrzać i utworzyć pastę).
Umieść kalafior w salaterce.
Pokrój pomidory i ogórka w drobną kostkę i dodaj.
Pokrój oliwki w plasterki i dodaj.
Umyj, osusz i posiekaj liście mięty, a następnie posyp je na wierzchu.
Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny, a następnie dobrze wymieszaj.
I to wszystko! Smacznego!
Obserwacje
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, pozostaw tabbouleh na około 30 minut w lodówce, aby aromaty mięty, cytryny i oliwy z oliwek zostały w pełni wchłonięte przez warzywa.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 148Kcal
- Węglowodany: 6g
- Tłuszcze: 9.4g
- Tłuszcze nasycone: 1.4g
- Białka: 5.6g
- Błonnik: 7.6g
- Cukry: 5.4g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (289g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:




Oceń ten przepis