Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami

zagłosuj teraz
Danie główne
łatwe
55 min
686 Kcal

Szukasz dania, które jest łatwe w przygotowaniu i pocieszające? Risotto będzie Twoim najlepszym sprzymierzeńcem ;-) Tutaj czeka na Ciebie wersja wegetariańska, przyozdobiona suszonymi pomidorami i pieczarkami. Całość posypana jest orzeszkami pinii, aby dodać odrobinę chrupkości do tego kremowego dania. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten niezwykle prosty przepis, który wydziela słodki zapach w całej kuchni. Na piśmie, na zdjęciach i na wideo wyjaśniamy, jak przygotować to obowiązkowe danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 1Pokroić małą cebulę na kawałki i podsmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Dodać ryż i mieszać, aż stanie się przezroczysty.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 2Następnie dodać zioła prowansalskie, suszone pomidory i grzyby i dobrze wymieszać.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 3Wlać białe wino i mieszać do całkowitego wchłonięcia. Następnie dodać połowę bulionu, sól i pieprz i mieszać na średnim ogniu do całkowitego wchłonięcia.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 4Dodać drugą połowę bulionu i wymieszać. Gdy ryż wchłonie cały bulion, dodać parmezan i dobrze wymieszać. Na koniec dodać orzeszki piniowe i dokładnie wymieszać.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 5Podawać i posypać orzeszkami pinii. Gotowe!

Oceń ten przepis

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 686Kcal
  • Węglowodany: 91.1g
  • Tłuszcze: 20.6g
  • Tłuszcze nasycone: 6.3g
  • Białka: 23.8g
  • Błonnik: 6.7g
  • Cukry: 10.2g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 21
Informacje żywieniowe za 1 porcję (441g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: