Zupa krem z cukinii

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
30 min
170 Kcal

Temperatura spada i masz ochotę na dobry, rozgrzewający przepis? Wybierz opcję "velouté". To kremowe danie, które możesz doprawiać do woli!

Składniki

2

Materiały

  • Blender lub mikser ręczny

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Zupa krem z cukinii - Przygotowanie krok 1Roztop masło w rondlu i podsmaż posiekaną cebulę.
  • Zupa krem z cukinii - Przygotowanie krok 2Następnie dodaj obraną i pokrojoną w kostkę cukinię. Smaż przez 5 minut.
  • Zupa krem z cukinii - Przygotowanie krok 3Dodaj wodę, kostkę rosołową, dopraw solą i pieprzem, przykryj i gotuj przez około 15 minut na średnim ogniu.
  • Zupa krem z cukinii - Przygotowanie krok 4Umieść warzywa i odrobinę wody z gotowania w blenderze i dodaj 2 sery Kiri. Zmiksuj, a w razie potrzeby dodaj więcej wody z gotowania.
  • Zupa krem z cukinii - Przygotowanie krok 5Zupa z cukinii jest już gotowa!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Ser Kiri: nie jest absolutnie konieczny w tym przepisie. W rzeczywistości można go łatwo zastąpić crème fraîche.

Aby uzyskać dodatkową konsystencję: ziemniak byłby bardzo mile widziany!

Dopraw swoje velouté: możesz doprawić swoje danie przyprawami i ziołami. Idealna będzie na przykład gałka muszkatołowa ;-)

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 170Kcal
  • Węglowodany: 9.4g
  • Tłuszcze: 11.1g
  • Tłuszcze nasycone: 6.6g
  • Białka: 6.1g
  • Błonnik: 4.3g
  • Cukry: 5g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (387g)

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: