Zupa jogurtowa - chłodnik
vote now
Taka zupa dobra nie tylko na upały :)
Składniki :
jogurt naturalny około 600 - 800 mlmała zielona lub żółta papryka1 świeży ogórek3-4 ząbki czosnkumały pęczek koperku, rzodkiewek i szczypiorkusok z cytryny, sól, pieprzewentualnie gotowane jajka
Składniki :
jogurt naturalny około 600 - 800 mlmała zielona lub żółta papryka1 świeży ogórek3-4 ząbki czosnkumały pęczek koperku, rzodkiewek i szczypiorkusok z cytryny, sól, pieprzewentualnie gotowane jajka
Przygotowanie :
Warzywa i zieleninę umyć, koperek i szczypiorek drobno pokroićOgórka obrać i pokroić drobno w kostkę, kilka plasterków zostawić do dekoracjiRzodkiewkę i paprykę również pokroić, czosnek przecisnąć Wszystkie składniki przełożyć do jogurtu i wymieszać, doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i soląZupę przed podaniem schłodzić w lodówce, jajka pokroić i dodać do każdej porcji.
Smacznego !
pomysł z " Szczupło, smacznie, zdrowo" nr.6/2001
Proste Potrawy
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!