Zupa z dyni piżmowej i soczewicy koralowej
zagłosuj teraz
W menu tego wieczoru jest super pocieszająca, pikantna zupa, która zabierze Cię w podróż, gdy będziesz pod kołdrą. Bogata w białko roślinne dzięki soczewicy koralowej, ta kompletna zupa pozwoli Ci również zaprezentować jedną z dyń sezonu: butternut :-) To od Ciebie zależy, jak ją przygotujesz, dzięki naszym instrukcjom krok po kroku poniżej ↓
Składniki
5
Materiały
- 1 blender ręczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
Obierz i pokrój dynię piżmową w dużą kostkę. Umieść kawałki dyni, soczewicę, przyprawy, mleko kokosowe i wodę w garnku.
Przykryj i gotuj przez 35 minut, mieszając od czasu do czasu. Dynia powinna być dobrze miękka.
Zmiksuj zupę i dodaj wodę (jeśli wolisz bardziej płynną konsystencję).
Podawaj i posyp posiekaną świeżą kolendrą! Gotowe!
Obserwacje
Butternut można zastąpić dynią, dynią, marchewką lub słodkim ziemniakiem! Nie wahaj się zmieniać smaków :-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 258Kcal
- Węglowodany: 33.2g
- Tłuszcze: 7.9g
- Tłuszcze nasycone: 6.5g
- Białka: 18.7g
- Błonnik: 12.6g
- Cukry: 3.2g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (415g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis