Pasta z soczewicy koralowej

zagłosuj teraz
Przekąska
łatwe
45 min
217 Kcal

Aby towarzyszyć aperitifowi, wymyśl łatwy domowy przepis! Dlaczego nie wypróbować naszej pasty z soczewicy koralowej? Gładka i smaczna, goście będą zachwyceni jedząc ją z paluszkami warzywnymi lub chipsami ;-) Naturalnie wegańska i bezglutenowa, osoby z nietolerancją/alergią nie będą miały się czym martwić. Nie wahaj się dodać tej pasty pełnej białka roślinnego na przykład do sałatek lub sajgonek ;-)

Składniki

4

Materiały

  • 1 blender
  • 1 rondel

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania20 min
  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 1Gotować soczewicę koralową we wrzącej wodzie przez 20 minut. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 2Umieść soczewicę koralową, oliwę z oliwek, sok z cytryny, tahini, sól, kminek, kurkumę i ząbek czosnku w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
  • Pasta z soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 3C'est prêt!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Tahin to przecier sezamowy. Można go znaleźć w supermarketach. Można go zastąpić innym puree z nasion oleistych.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 217Kcal
  • Węglowodany: 24.9g
  • Tłuszcze: 8.2g
  • Tłuszcze nasycone: 1.1g
  • Białka: 15.8g
  • Błonnik: 9g
  • Cukry: 1.3g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (74g)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: