Spaghetti bolognese

vote now
Spaghetti bolognese

Prawdziwe spaghetti z dodatkiem doskonałego wina Celebro, które posiada delikatnie owocowy bukiet i doskonałą harmonię smaku.



Składniki:
cebula marchewka1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego oliwa 1/2 szklanki czerwonego wina Celebro2 łyżki przecieru pomidorowegooregano 1 1/2 szklanki bulionu mięsnegosólcukierpieprz 1/2 kg pomidorów obranych ze skórki i pozbawionych nasion
Posiekać bardzo drobno cebulę i marchewkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać warzywa i mięso mielone. Powoli smażyć na małym ogniu, mieszając. Wlać wino. Mieszać aż odparuje. Dodać przecier pomidorowy i pomidory pokrojone w drobną kostkę. Przyprawić oregano i pieprzem. Dodać bulion i od czasu do czasu mieszając, gotować 2 godziny pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Jeżeli trzeba doprawić pieprzem, solą i cukrem. Ugotować makaron spaghetti (300 gr). Podawać makaron z sosem.

G Gotowe przepisy

Komentarze

Oceń ten przepis:




+