Spaghetti bolognese

vote now
Spaghetti bolognese



Składniki:
1 cebula, pokrojona w kosteczkę2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub drobiowegopuszka pomidorów krojonycholej rzepakowy do smażeniaprzyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie, oregano, bazylia, czosnek granulowany200 g makaronu
Przygotowanie:
Na rozgrzany na patelni olej wrzucić cebulę, podsmażyć i dodać mięso mielone z czosnkiem. Smażyć na średnim ogniu ok. 5 minut, często mieszając.Po tym czasie dodać pomidory i doprawić przyprawami. Dusić 5 minut pod przykryciem i 10-15 minut bez przykrycia.Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.Podając można posypać porcje tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią.

K Kulinarny Pamiętnik Pani M.

Komentarze

Oceń ten przepis:




+