Sałatka z cukinią i sosem musztardowo-chrzanowym
vote now
Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie".
2 porcje
1 cukinia
oliwa
sałata (najlepiej roszponka lub rzymska)
garść kiełków rzodkiewki
10 pomidorków koktajlowych lub 2 zwykłe
sól morska lub himalajska
dressing:
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka chrzanu
sok z 1/2 cytryny
4 łyżki oleju z lnianki lub lnianego
Cukinię kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i doprawiamy solą. Pieczemy ją w piekarniku w 200st.C ok. 20 minut. Możemy ją też zgrillować na patelni, aż będzie lekko miękka. Przestudzamy. Układamy z resztą składników w misce.
Szykujemy dressing. Musztardę, chrzan i sok z cytryny mieszamy. Dodajemy stopniowo olej, aż uzyskamy pożądaną konsystencję.
Bez Pszenicy
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!