Pstrąg pieczony
vote now
Składniki:
2 pstrągiskórka otarta z jednej cytrynyposiekany pęczek natki pietruszki2 łyżeczki posiekanego koperkupół cebuli pokrojonej w kosteczkę2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki masłasól, pieprzPrzygotowanie:
Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam.Cebulkę wymieszałam z pietruszką, koperkiem i masłem, doprawiłam solą i pieprzem. Powstałą mieszanką nafaszerowałam ryby.Pstrągi ułożyłam w naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny.Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni. Kulinarny Pamiętnik Pani M.
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!