Prosta zupa kapuściana
zagłosuj teraz
Po kilku kulinarnych ekscesach nie ma nic lepszego niż dobra zupa kapuściana, aby uspokoić żołądek!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
Podsmaż posiekaną cebulę i ząbek czosnku na oliwie z oliwek.
Zanim cebula zabarwi się zbyt mocno, dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i ziemniaki.
Dodaj posiekaną połowę kapusty i zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj kostkę rosołową.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut na średnim ogniu.
Podawaj natychmiast. I voilà, zupa kapuściana gotowa!
Obserwacje
Kapusta: można również użyć zielonej kapusty.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 193Kcal
- Węglowodany: 30.4g
- Tłuszcze: 4.9g
- Tłuszcze nasycone: 0.6g
- Białka: 5.3g
- Błonnik: 7.1g
- Cukry: 8.6g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (345g)
Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:


Oceń ten przepis