Prosta zupa kapuściana
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Po kilku kulinarnych ekscesach nie ma nic lepszego niż dobra zupa kapuściana, aby uspokoić żołądek!
Składniki
		
			
			4
			
		
	
																		Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
 Podsmaż posiekaną cebulę i ząbek czosnku na oliwie z oliwek. Podsmaż posiekaną cebulę i ząbek czosnku na oliwie z oliwek.
 Zanim cebula zabarwi się zbyt mocno, dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i ziemniaki. Zanim cebula zabarwi się zbyt mocno, dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i ziemniaki.
 Dodaj posiekaną połowę kapusty i zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj kostkę rosołową. Dodaj posiekaną połowę kapusty i zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj kostkę rosołową.
 Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut na średnim ogniu.
 Podawaj natychmiast. I voilà, zupa kapuściana gotowa! Podawaj natychmiast. I voilà, zupa kapuściana gotowa!
Obserwacje
Kapusta: można również użyć zielonej kapusty.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 193Kcal
			
		- Węglowodany: 30.4g
- Tłuszcze: 4.9g
- Tłuszcze nasycone: 0.6g
- Białka: 5.3g
- Błonnik: 7.1g
- Cukry: 8.6g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informacje żywieniowe za 1 porcję (345g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
Płyta grzewcza
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        

Oceń ten przepis