Ciasto z mascarpone (wilgotne i smaczne)
Jeśli zostało Ci trochę mascarpone z poprzedniego przepisu, teraz masz szansę wypróbować nasze ciasto na deser! Jest łatwe i smaczne, a w tym przypadku jest antyodpadowe :-) Idealne jako przekąska, nie zapomnij zachować kawałka na śniadanie następnego dnia. To idealny sposób na rozpoczęcie dnia z uśmiechem!
Składniki
10
Materiały
- Miska na sałatkę
- Maryse
- Forma do ciasta
- Piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
Wymieszaj mascarpone z cukrem. Dodaj jajka i aromat waniliowy, a następnie dobrze wymieszaj.
Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszaj.
Wlej mieszaninę do formy wysmarowanej masłem.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
I voilà, Twoje ciasto z mascarpone jest gotowe!
Obserwacje
Aromat waniliowy: można go zastąpić skórką z cytryny lub innym aromatem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 127Kcal
- Węglowodany: 23.8g
- Tłuszcze: 7.6g
- Tłuszcze nasycone: 4.3g
- Białka: 4.8g
- Błonnik: 0.7g
- Cukry: 13.4g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (59g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis