Świeże i łatwe gazpacho

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
10 min

Odśwież się na początku posiłku słynną zimną zupą z Hiszpanii: gazpacho! Soczyste pomidory, odrobina oliwy z oliwek, trochę czosnku dla urozmaicenia i masz świeżą, smaczną przystawkę. Nie wahaj się podać tego gazpacho w małych verrinach, aby goście mogli cieszyć się nim jako aperitifem ;-)

Składniki

2

Materiały

  • 1 blender

Przygotowanie

  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 1Pomidory umyć i przepołowić. Obierz ogórka i przekrój na pół. Usuń nasiona z papryki. Umieść wszystko w blenderze i zmiksuj.
  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 2Dodaj czosnek, oliwę z oliwek i sól, a następnie ponownie zmiksuj.
  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 3Pokrój małe kawałki ogórka i papryki. Podawaj gazpacho i posyp warzywami na wierzchu.
  • Świeże i łatwe gazpacho - Przygotowanie krok 4Dodaj mżawkę oliwy z oliwek. Wszystko gotowe!

Oceń ten przepis

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: