Świeże i łatwe gazpacho
zagłosuj teraz
Odśwież się na początku posiłku słynną zimną zupą z Hiszpanii: gazpacho! Soczyste pomidory, odrobina oliwy z oliwek, trochę czosnku dla urozmaicenia i masz świeżą, smaczną przystawkę. Nie wahaj się podać tego gazpacho w małych verrinach, aby goście mogli cieszyć się nim jako aperitifem ;-)
Składniki
2
Materiały
- 1 blender
Przygotowanie
Pomidory umyć i przepołowić. Obierz ogórka i przekrój na pół. Usuń nasiona z papryki. Umieść wszystko w blenderze i zmiksuj.
Dodaj czosnek, oliwę z oliwek i sól, a następnie ponownie zmiksuj.
Pokrój małe kawałki ogórka i papryki. Podawaj gazpacho i posyp warzywami na wierzchu.
Dodaj mżawkę oliwy z oliwek. Wszystko gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 119Kcal
- Węglowodany: 7g
- Tłuszcze: 7.6g
- Tłuszcze nasycone: 1.1g
- Białka: 2.8g
- Błonnik: 4.7g
- Cukry: 6.5g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (348g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis