Verriny z buraków: proste, świeże rozwiązanie na przystawki

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
15 min
150 Kcal

Szukasz odrobiny koloru w swoim menu? Burak będzie Twoim najlepszym przyjacielem! Wystarczy wymieszać z serkiem śmietankowym i kilkoma ziołami, aby urozmaicić smak, a otrzymasz najświeższy krem z buraków. Spróbuj, gwarantujemy, że będziesz zachwycony ;-) Co więcej, jest bardzo łatwy w przygotowaniu i nie wymaga gotowania: czego chcieć więcej?

Składniki

4

Materiały

  • Blender
  • 4 szklanki typu bodega (pojemność: 20 cl)

Przygotowanie

  • Umieść białą cebulę, pietruszkę, szczypiorek i oliwę z oliwek w blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Pokrój buraki na kawałki i dodaj je do blendera. Dodaj serek śmietankowy i zmiksuj całość.
  • Po uzyskaniu kremowej mieszanki wystarczy przelać ją do szklanek typu bodega.
  • Posyp posiekanym szczypiorkiem i gotowe!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jak długo mogę przechowywać moje kremy z buraków?

Można je przechowywać w lodówce przez 2 dni w szczelnej puszce.
Jak najbardziej! Wystarczy umieścić krem w szczelnej puszce lub torebce do zamrażania i nie zapomnieć o etykiecie z datą!
Możesz zastąpić ją kolendrą lub usunąć ją z przepisu.
Możesz go usunąć z przepisu, jeśli go nie lubisz.
Jak najbardziej! Jednak kieliszki "bodega", których użyliśmy, mieszczą około 20 cl, co może być nieco za duże na aperitif. Użyj więc mniejszych szklanek.
Otrzymasz 4 kieliszki "bodega" o pojemności około 20 cl każdy.
Można go zastąpić serem z czosnkiem i ziołami. Jednak w tym przypadku nie używaj cebuli, pietruszki ani szczypiorku. Zamiast tego zmiksuj razem buraki i serek czosnkowo-ziołowy.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 150Kcal
  • Węglowodany: 11.9g
  • Tłuszcze: 6.8g
  • Tłuszcze nasycone: 2.7g
  • Białka: 8.6g
  • Błonnik: 3.5g
  • Cukry: 9.3g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6
Informacje żywieniowe za 1 porcję (203g)

Sprzęt do gotowania

mikser

Atrybuty

Można zamrozić
Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: