Verrines z musem z buraków i rukoli
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego na prosty, wyrafinowany aperitif niż verrines! Piękna prezentacja gotowa w mgnieniu oka dzięki tym małym kieliszkom, to idealny sposób na rozpoczęcie Świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra lub kolacji w formie bufetu. Tutaj bawimy się kolorami i słodkimi smakami buraków w połączeniu ze świeżością musu z rukoli. Wegetariańska, bezglutenowa i domowa przystawka, której krok po kroku wyjaśniamy poniżej ;-)
Składniki
6
Krem z buraków :
Mus z rukoli :
Materiały
- Patelnia
- Mikser elektryczny
- Rozdrabniacz
- 6 foremek
- Torebka do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania5 min
Roztopić odrobinę masła na patelni. Dodać rukolę i smażyć, aż zredukuje się o ponad połowę.
Umieścić w rozdrabniaczu z 2 łyżkami pojedynczej śmietany, doprawić solą i pieprzem i drobno posiekać. Schłodzić mieszaninę w lodówce.
Umieść mascarpone, płynną śmietanę i ugotowane buraki w rozdrabniaczu. Doprawić solą i pieprzem i drobno zmiksować.
Napełnij każdą małą szklankę do połowy kremem z buraków. Lekko stuknij, aby wyrównać powierzchnię. Odstawić w chłodne miejsce.
Ubić 15 cl śmietany na sztywno. Dodać posiekaną rukolę i delikatnie wymieszać.
Napełnić worek do szprycowania bitą śmietaną i ułożyć ją na verrines na wierzchu kremu z buraków. Umieść liść rukoli na każdej szklance.
A teraz twoje verrines z buraków z musem z rukoli są gotowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 161Kcal
- Węglowodany: 4.4g
- Tłuszcze: 21.7g
- Tłuszcze nasycone: 15g
- Białka: 2.5g
- Błonnik: 1g
- Cukry: 4.2g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 9
Informacje żywieniowe za 1 porcję (102g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis