Bardzo łatwe orientalne tabbouleh
zagłosuj teraz
Jako dodatek do grilla, na piknik lub jako prosty posiłek, tabbouleh jest idealny! Schłodzony, dzięki posiekanym ziołom, ten pełen smaku przepis z pewnością przypadnie Ci do gustu. Nie wymaga gotowania! Wystarczy wymieszać składniki i pozostawić semolinę pszenną do spęcznienia w lodówce. Przydatne, jeśli nie masz piekarnika ;-) Doskonała alternatywa, jeśli chcesz przygotować wegański przepis bez żadnych komplikacji! Dodaj wybrane przez siebie surowe warzywa i rozpocznij wegański test!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
Umieść nieugotowaną semolinę, sok z cytryny i oliwę z oliwek w misce.
Dodaj pokrojone pomidory, posiekaną cebulę i posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem.
Dobrze wymieszaj i pozostaw w lodówce na 2 godziny. Semolina napęcznieje dzięki oliwie z oliwek i sokowi z cytryny. Dobrze wymieszaj przed podaniem.
A teraz tabbouleh jest gotowe!
Obserwacje
Dodatki: można dodać składniki takie jak ogórek lub papryka.
Pomidory: dla dodania słodyczy, nie wahaj się obrać ich przed pokrojeniem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 133Kcal
- Węglowodany: 9.5g
- Tłuszcze: 9.3g
- Tłuszcze nasycone: 1.3g
- Białka: 1.6g
- Błonnik: 0.9g
- Cukry: 1g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (73g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis