Łatwe gougères serowe
zagłosuj teraz
Chrupiąca powłoka skrywająca rozpływające się wnętrze o doskonałym serowym smaku :-)
Składniki
15
Materiały
- Torebka cukiernicza
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min
Rozpuść masło w wodzie, dodaj szczyptę soli i doprowadź do wrzenia.
Dodaj mąkę na raz i szybko wymieszaj, pozostając na ogniu. Mieszaj, aż ciasto będzie odstawać od ścianek naczynia. Zdjąć z ognia.
Dodawaj jajka pojedynczo, za każdym razem energicznie mieszając. Pierwsze jajko jest najważniejsze, ponieważ nadaje ciastu elastyczność.
Na koniec dodaj starty ser do mieszanki i wymieszaj.
Umieść małe kulki ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i odczekaj około dziesięciu minut przed wyjęciem gougères, aby się nie przewróciły.
I gotowe, twoje serowe gougères są już gotowe!
Obserwacje
Ser:<\/b> Ser Comté można zastąpić mozzarellą, serem Emmental, Cantal lub innym wybranym serem.
Kształt:<\/b> Można je formować w różne rozmiary według własnych upodobań.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 128Kcal
- Węglowodany: 7g
- Tłuszcze: 8.6g
- Tłuszcze nasycone: 4.9g
- Białka: 5.2g
- Błonnik: 0.4g
- Cukry: 0.3g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 5
Informacje żywieniowe za 1 porcję (52g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis