Pasta z wędzonej makreli
vote now
Lubicie pasty kanapkowe? Dla mnie to miłe urozmaicenie i dość często pojawiają się na śniadanie lub kolację jakieś mazidła. Najczęściej jest to pasta jajeczna, bo taką najbardziej lubi Junior, ale bywają też inne. Tym razem klasyczna, prosta pasta z wędzonej makreli dla miłośników ryb. Aby pasta była smaczna musi być spełniony tylko jeden warunek, trzeba zdobyć świeżą rybę :- )
1 wędzona makrela½ czerwonej cebuli2 łyżki soku z cytryny1 łyżka domowego majonezu1 łyżka jogurtu naturalnego1 – 2 łyżeczki chrzanu1 łyżka kaparówsólpieprz cytrynowy
szczypiorek
Składniki:
1 wędzona makrela½ czerwonej cebuli2 łyżki soku z cytryny1 łyżka domowego majonezu1 łyżka jogurtu naturalnego1 – 2 łyżeczki chrzanu1 łyżka kaparówsólpieprz cytrynowy
Dodatkowo:
szczypiorek
Makrelę obrać ze skóry i wyjąć ości. Kawałki ryby bez ości przełożyć do miski, dodać drobno pokrojoną cebulę, sok z cytryny, majonez, jogurt, chrzan, kapary, pieprz cytrynowy. Całość delikatnie wymieszać. Niezbyt intensywnie, żeby nie powstała papka. Jeśli to konieczne doprawić solą. Podawać na razowym pieczywie z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego:- )
Gdy w brzuchu burczy...
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!