Kremowy kurczak z pieczarkami
zagłosuj teraz
Nie ma to jak mięso gotowane w sosie, które zachwyci kubki smakowe całej rodziny. Łatwe w przygotowaniu i wymagające zaledwie kilku składników, ciesz się odtworzeniem naszego kurczaka w sosie śmietanowym z grzybami. Idealnym dodatkiem jest ryż (lub ziemniaki!). Ten przepis (przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef) pokochają zarówno młodzi, jak i starsi!
Składniki
1
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
Posiekaj cebulę, kurczaka i grzyby.
Roztop masło na patelni. Dodaj cebulę i zrumień.Dodaj kurczaka, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Gotuj pod przykryciem przez 5 minut na średnim ogniu. Dodaj grzyby i gotuj przez 5 minut, ciągle mieszając.
Dodaj śmietanę i mieszaj przez około 3 minuty. Dodaj szczypiorek i dobrze wymieszaj.
Teraz jest gotowy! Kurczaka można podawać z ryżem lub makaronem.
Obserwacje
Możesz użyć dowolnych grzybów. My użyliśmy pieczarek.
Kurczaka można zastąpić indykiem.
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 762Kcal
- Węglowodany: 9g
- Tłuszcze: 57.3g
- Tłuszcze nasycone: 32.7g
- Białka: 50.2g
- Błonnik: 3.4g
- Cukry: 6.1g
- ProPoints: 20
- SmartPoints: 28
Informacje żywieniowe za 1 porcję (419g)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis