Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa
zagłosuj teraz
Zimna zupa na początek posiłku w upalne dni, którą każdy uwielbia! Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a przepisy są w zasięgu każdego. Dziś proponujemy połączenie pomidorów i arbuza z odrobiną oliwy z oliwek! Podana gościom jako aperitif lub przystawka, ta zimna zupa z pewnością ich zachwyci. Arbuz dodaje nieodpartej słodyczy, więc daj się skusić :-)
Składniki
2
Do podania :
Materiały
- Blender
Przygotowanie
Grubo posiekaj arbuza i umieść kawałki w blenderze. Dodaj umyte pomidorki koktajlowe oraz łyżkę oliwy z oliwek i zmiksuj.
Wlej zupę do miski, posiekaj miętę i skrop oliwą z oliwek.
Gotowe!
Obserwacje
Porada na upały: przelej zupę do indywidualnych foremek do lodów, dodaj posiekane listki mięty i umieść foremki w zamrażarce, aby uzyskać pyszne sorbety ekspresowe!
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 247Kcal
- Węglowodany: 24g
- Tłuszcze: 14.7g
- Tłuszcze nasycone: 2g
- Białka: 2.5g
- Błonnik: 2.4g
- Cukry: 20.9g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 10
Informacje żywieniowe za 1 porcję (405g)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis