Orzeźwiający deser arbuzowo-jagodowy

vote now
Orzeźwiający deser arbuzowo-jagodowy

Pyszny, orzeźwiający deser idealny na tak mocne upały.

Składniki:- 2 serki homogenizowane naturalne
- 1 galaretka arbuzowa
- 1 galaretka jagodowa
- 0,5 kg arbuza ze skórą
- 1 szklanka jagód

Przygotowanie:Galaretkę arbuzową rozpuścić 3/4 szklanki wody. Z arbuza odkroić czerwoną część i oczyścić z pestek, zmiksować, połączyć z 1 serkiem homogenizowanym i tężejącą galaretką. Wylać do formy. Ja użyłam silikonowej. Możemy użyć okrągłej tortownicy. Wstawić do lodówki aby stężało.
Galaretkę jagodową rozpuścić w 1 szklance wody. Jagody połączyć z drugim serkiem i tężejącą galaretką. Wylać na pierwszą warstwę. Ponownie wstawić do lodówki aby stężało. Gdy dobrze zastygnie wyjąć z formy i podawać.

Lekkie desery bez piekarnika vol 2Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dniLato w pełni!
M moje przepisy - ania

Komentarze

Oceń ten przepis:




+