Zupa rzodkiewkowa na zimno
Zimna zupa na gorące dni! A dla odmiany od tradycyjnego hiszpańskiego gazpacho pomidorowego, wybierz tę mieszankę rzodkiewki i koziego sera :-) Łatwy w przygotowaniu, ten przepis bez gotowania jest również bardzo szybki. Wystarczy umieścić wszystkie składniki w blenderze, zmiksować i podawać w ładnych szklanych słoikach jako aperitif lub przystawkę. To wszystko! Wszystko zależy od Ciebie ;-)
Składniki
Materiały
- Blender
Przygotowanie
Rzodkiewki oczyścić, a następnie umieścić w blenderze. Dodać kozi ser, mleko, ząbek czosnku, sól i pieprz, a następnie zmiksować.
Podawać w małych szklankach i udekorować cienkimi plasterkami rzodkiewki na wierzchu. Gotowe do podania!
Obserwacje
Jakie są korzyści zdrowotne zupy rzodkiewkowej?
Zupa rzodkiewkowa jest niskokaloryczna, bogata w witaminy i minerały, a także wspomaga trawienie dzięki zawartości błonnika.
Czy mogę dodać inne składniki do zupy rzodkiewkowej?
Tak, możesz eksperymentować z dodatkami, takimi jak ogórek, awokado czy świeże zioła, aby wzbogacić smak.
Jak długo można przechowywać zupę rzodkiewkową w lodówce?
Zupę rzodkiewkową najlepiej spożyć w ciągu 1-2 dni, aby zachować świeżość i smak.
Czy zupa rzodkiewkowa nadaje się dla wegan?
Możesz przygotować wegańską wersję, zastępując kozi ser np. tofu lub innym wegańskim serem.
Jakie są najlepsze sposoby na podanie zupy rzodkiewkowej?
Zupę można podać w małych szklankach jako aperitif lub w większych miseczkach jako przystawkę, dekorując ją świeżymi ziołami lub plasterkami rzodkiewki.
Odżywianie
- Węglowodany: 3.4g
- Tłuszcze: 7.1g
- Tłuszcze nasycone: 4.9g
- Białka: 6.6g
- Błonnik: 0.9g
- Cukry: 2.7g
- ProPoints: 3
- SmartPoints: 4





Oceń ten przepis