Zimna zupa ogórkowo-miętowa

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
łatwe
10 min
130 Kcal

Aby się ochłodzić na początku posiłku, nie ma nic lepszego niż dobra zimna zupa! Dziś na czoło wysuwa się ogórek, połączony z miętą i twarogiem, aby uzyskać wyjątkowo świeży i smaczny efekt. Jeśli chodzi o trudność, nie ma nic prostszego. Wystarczy wrzucić wszystkie składniki do blendera, zmiksować i... to wszystko! Można również podawać w szklankach jako aperitif ;-)

Składniki

2

Materiały

  • 1 blender

Przygotowanie

  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 1Obierz ogórka i pokrój na cztery części. Umieść kawałki w blenderze.
  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 2Dodaj twaróg, liście mięty, ząbek czosnku, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksuj.
  • Zimna zupa ogórkowo-miętowa - Przygotowanie krok 3Wlej zupę do miski i udekoruj listkiem mięty. Delektuj się dobrze schłodzoną!

Oceń ten przepis

FAQ ❓

Jakie są korzyści zdrowotne zupy ogórkowo-miętowej?

Zupa ogórkowo-miętowa jest niskokaloryczna, bogata w witaminy i minerały, a także ma właściwości nawilżające dzięki ogórkom, co czyni ją idealnym daniem na lato.
Tak, możesz eksperymentować z dodatkami, takimi jak jogurt naturalny, awokado czy inne zioła, aby nadać zupie nowy smak.
Zupę najlepiej spożyć w ciągu 1-2 dni, przechowując ją w szczelnym pojemniku w lodówce, aby zachować świeżość składników.
Zdecydowanie! Możesz podać ją w eleganckich szklankach jako aperitif, co z pewnością zachwyci Twoich gości.
Zupę można podać schłodzoną w miseczkach lub szklankach, dekorując ją świeżymi liśćmi mięty lub plasterkami ogórka dla efektu wizualnego.

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 130Kcal
  • Węglowodany: 5.4g
  • Tłuszcze: 6.6g
  • Tłuszcze nasycone: 4.4g
  • Białka: 11.3g
  • Błonnik: 1.4g
  • Cukry: 2g
  • ProPoints: 3
  • SmartPoints: 4
Informacje żywieniowe za 1 porcję (211g)

Sprzęt do gotowania

mikser

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: