Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo)
					zagłosuj teraz
						
			
	            
                    
            Czy czujesz zapach potrawy gotowanej na wolnym ogniu? To obietnica naszego tagine z jagnięciny ze śliwkami! Połączenie słodkich i pikantnych smaków to danie, którym można podzielić się z całą rodziną! Odtwórz to orientalne danie z łatwością dzięki naszemu przepisowi i filmowi. Będziesz w stanie podążać za każdym krokiem, nie tracąc ani chwili!
Składniki
		
			
			4
			
		
	
																		Śliwki :
Materiały
- Tajine lub duża zapiekanka
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania2 h
 Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i kawałki jagnięciny aż będą grillowane; Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i kawałki jagnięciny aż będą grillowane;
 Umieść wszystko w naczyniu tagine, dodaj sól, pieprz, imbir, szafran, posiekane zioła, laskę cynamonu i wodę. Umieść wszystko w naczyniu tagine, dodaj sól, pieprz, imbir, szafran, posiekane zioła, laskę cynamonu i wodę.
 Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę i 30 minut. Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę i 30 minut.
 Po gotowaniu przez 1 godzinę, przygotować suszone śliwki.
 Umieść masło, cukier, sól i wodę w rondlu. Gdy mieszanina się zagotuje, dodaj suszone śliwki. Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Umieść masło, cukier, sól i wodę w rondlu. Gdy mieszanina się zagotuje, dodaj suszone śliwki. Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut.
 Po tym czasie dodaj śliwki i ich sok do tagine. Dodaj również migdały i nasiona sezamu. Wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 20 minut. Po tym czasie dodaj śliwki i ich sok do tagine. Dodaj również migdały i nasiona sezamu. Wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 20 minut.
 A teraz tagine z jagnięciny ze śliwkami jest gotowe! A teraz tagine z jagnięciny ze śliwkami jest gotowe!
Obserwacje
Jagnięcina: jeśli nie lubisz tego mięsa, zastąp je cielęciną. 
 Śliwki: można je również zastąpić suszonymi morelami.
Odżywianie
            za 1 porcję / na 100 g
        
    
				 Kalorie: 854Kcal
			
		- Węglowodany: 77.6g
- Tłuszcze: 42g
- Tłuszcze nasycone: 10.6g
- Białka: 33.5g
- Błonnik: 13.1g
- Cukry: 57.3g
- ProPoints: 23
- SmartPoints: 32
Informacje żywieniowe za 1 porcję (383g)
		
					
		
			Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
        



Oceń ten przepis