Tarta z porami (6 łatwych kroków i wideo)
zagłosuj teraz
Idealny przepis na łatwą tartę z porami. Krok po kroku i z filmem, doskonała tarta, która jest tak prosta w przygotowaniu, że z pewnością będzie hitem dla każdego!
Składniki
8
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania45 min
Drobno posiekaj szalotki i pory. Podsmaż szalotki na maśle, a następnie dodaj pory.
Gdy pory zaczną się redukować, dodaj białe wino i gotuj, od czasu do czasu mieszając, przez około 20 minut.Wsypać mąkę w deszczu i dobrze wymieszać. Następnie dodaj mleko i śmietanę.
Gotować przez 5 do 10 minut, aż mieszanina mąki, mleka i śmietany zgęstnieje. Następnie zdjąć z ognia.
Dodać jedno jajko, doprawić solą i pieprzem i energicznie wymieszać. Umieścić masę w naczyniu żaroodpornym z kruchym ciastem.
Piec przez 45 minut w temperaturze 180°C.
Tarta z porami jest już gotowa!
Obserwacje
Dopraw swoją tartę: jeśli chcesz dodać więcej smaku do swojego dania, nie wahaj się doprawić swojej tarty, dodając na przykład pieprzu Espelette! Bardzo dobrze komponuje się z porami ;-)
Zapiekanie tarty: jaki jest lepszy sposób na zapiekanie tarty niż tarty ser? Rezultat na pewno będzie chrupiący ;-)
Odżywianie
za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 232Kcal
- Węglowodany: 21.9g
- Tłuszcze: 11.9g
- Tłuszcze nasycone: 5g
- Białka: 6g
- Błonnik: 2.8g
- Cukry: 4.9g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 8
Informacje żywieniowe za 1 porcję (180g)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Oceń ten przepis