Sos orzechowy

zagłosuj teraz
Sos orzechowy
Inny
łatwe
1 min
373 Kcal

Aby odejść od tradycyjnych dressingów, oto doskonała alternatywa, która nada sałatce nowy smak: sos orzechowy. Prosty i praktyczny, wystarczy wymieszać i będzie gotowy w kilka sekund. Postępuj zgodnie z naszym przepisem poniżej↓↓

Składniki

1

Materiały

  • Miska

Przygotowanie

  • Sos orzechowy - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki w misce.
  • Sos orzechowy - Przygotowanie krok 2Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Sos orzechowy - Przygotowanie krok 3Jest gotowy do podania. Idealny do sałatek, burgerów i wrapów.

Oceń ten przepis

Obserwacje

Jak przechowywać sos orzechowy?

Jeśli nie zamierzasz użyć sosu tego samego dnia, przechowuj go w szczelnym pojemniku i przechowuj w lodówce do 1 tygodnia!

Jak przygotować sos orzechowy w szklanym słoiku?

Najpierw umyj szklany słoik. Zwiększ ilość składników w tej samej proporcji. Umieść je w słoiku i przykryj. Dobrze wstrząśnij i gotowe!

Gdzie mogę użyć sosu orzechowego?

Oprócz sałatek, sos orzechowy można stosować do burgerów, wrapów lub innych rodzajów kanapek, a także jako dodatek do mięsa i kurczaka.

Jak zrobić domowe masło orzechowe?

Zmiel łuskane i prażone orzeszki ziemne na pastę w blenderze. Więcej szczegółów znajdziesz TUTAJ!

Inne pomysły na smak?

Jeśli wolisz, użyj octu zamiast zielonej limonki i zastąp pastę z orzeszków ziemnych musztardą lub tahini (puree sezamowe).

Odżywianie

za 1 porcję / na 100 g
Kalorie: 373Kcal
  • Węglowodany: 8.3g
  • Tłuszcze: 30.3g
  • Tłuszcze nasycone: 5g
  • Białka: 8.9g
  • Błonnik: 4.8g
  • Cukry: 4.6g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 12
Informacje żywieniowe za 1 porcję (169g)

Atrybuty

Przechowywać w lodówce
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: